torsdag 1. november 2007

Yatzy, igjen!


Vi har etter hvert fått erfare at Yatzy er en stor folkesport her på vestkanten. Reglene har blitt heftig diskutert i de ukene som har gått siden forrige spillekveld, vi har kommet til enighet. Derfor var det i går kveld duket for nok en Yatzy kveld. I tillegg til 3 storspillere fra huset, hadde og Bjørnar fått dispensasjon til å være med denne kvelden. Vi var redde for at deres relativt høytliggende bosted skulle gi Bjørnar fordeler med tanke på kondisjon og konsentrasjon i spillets heftigste faser, men det viste seg å ikke bli noe stort problem.

Runde 1:

Alle gutta viser klasse og ferdigheter, blant annet kan det nevnes at alle fikk fire seksere over streken, og Bjørnar toppet med 70 poeng over streken, en god prestasjon som selvsagt medfører bonus på viktige 50 poeng. Cuten ble inget problem for noen av de andre spillerne heller. Resultatene var Bjørnar: 70, Øyvind: 67, Espen: 67 og Eirik: 66 i den øvre delen av spillet. Runden var preget av mange gode kast, gode vurderinger og høy spenning. Vi hadde mange tilfeller der vi var på nippet til å få yatzy alle mann, men det ville seg ikke allikevel i denne runden. Vi måtte stryke yatyen alle mann, noe som for Espen er det største nederlaget man kan ha i denne sporten. Til tross for dette var det mye fint spill på de andre kombinasjonene. Øyvind gikk av med seieren med tanke på antall stryk, han klarte seg med å stryke kun yatzyen, noe han var veldig fornøyd med. Han prikket inn begge strightene, noe som skulle vise seg å bli avgjørende. Espen som fokuserte i overkant på yatzy, fikk svi for dette. Etter en meget spennende innspurt ble de avgjørende tallene som følger:

1. plass: Øyvind: 266p

2. plass: Eirik: 251p

3. plass Bjørnar: 217p

4. plass Espen: 214p


Runde 2:

Stemningen var god, og ambisjonene høye etter en knakende god første runde. Nå var det bare å kjøre på, vi snakket klingende mynt og stormende jubel. Det skulle videre vise seg at denne runden slettes ikke skulle bli så enkel som den første, det var svært tight over streken, og mange av bonusene hang i en tynn tråd til siste slutt. Resultatene over streken ble som følger: Bjørnar: 65, Øyvind: 64, Eirik: 63 og Espen 63. Det gikk altså med et nødskrik denne gangen også, god beregning selvsagt:) Det ble fort klart at denne runden ikke ville matche den forrige, til tross for tidvis storspill. Vi må spesielt nevne Espens hjertebarn, Yatzyen. Han var så heldig at han fikk yatzyen denne gangen. Etter andre kast hadde han kun to 5ere, men prikket inn de tre siste på tredje kastet. Han mottok imidlertid ikke på langtnær så mye creds som han kunne oppnådd dersom han hadde meldt ifra dette til de andre spillerne på forhånd. Ren flaks med andre ord. Han hadde riktignok et kast senere i spillet der han fikk Yatzy i treere på første kast, men siden han heller ikke kunne bruke dette til noe, kan det ikke sies å være spesielt godt spill. Også Bjørnar hadde hellet med seg denne runden. Han prikket inn en fin fin yatzy, som senere skulle vise seg å bli av stor betydning. Bortsett fra disse hendelsene, var det ikke det helt store denne runden. Det var rett og slett en midt på treet runde, med enkelte fine prestasjoner. Det må også nevnes at Espen gikk på en aritmetisk tabbe i siste kast, noe som kostet han seieren. Summeringsfeltet viste dette etter endt spill:

1. plass Bjørnar: 259p

2. plass Espen: 258p

3. plass Øyvind: 237p

4. plass Eirik: 209p (svakt)


Men vi hadde iallfall en knakende trivelig kveld, med høyt engasjement, mye spenning og heftige gledesbrøl.


- Øyvind

5 kommentarer:

Bjørnar sa...

quote: "Vi var redde for at deres relativt høytliggende bosted skulle gi Bjørnar fordeler med tanke på kondisjon og konsentrasjon i spillets heftigste faser, men det viste seg å ikke bli noe stort problem."

ein seier og ein 3.plass, og sammenlagt poengsum på to runda på 2. plass! eg vil absoulutt påstår at min Yatzy på slutten vise både utholdenhet og konsentrasjon i stressa situasjona....

Anonym sa...

Sant Bjørnar, du skal ha creds for god innsats:) Flott yatzy viser gode kvaliteter...

Anonym sa...

Øyvind du har vert for lite detaljert i blogginga om yatzyen;-) Vi trenger mer sladder, få inn noe action i gata deres!! Yatzi, sjakktrekk og bridget kan vi skrive om når vi blir gamle.

Stian A sa...

Gi oss det vi vil ha, "djucie støff". Det er det som drar lesere. Det er det som får meg til å komme tilbake. Skjer det noe "lugubert" i legeheten deres? ....hehe

Har dokke forresten etablert en klubb? eller hva det bare et engangsforetak? Sjøl e eg tidligare medlem av fetter antons yatzyklubb, og har fått tilnavnå MR. ATL (All Time Low) og MR. S.o.a.P. (Son of a "Preacherman"). Å forsikkerhetsskyld, dokke spelte vel bunden.

Anonym sa...

Tar selvkritikk på at det har vært en litt kjip blogg de siste ukene, det har ikke vært de helt store hendelsene i det siste, og lysten til å skrive har ikke vært på topp den siste tiden. Til tross for at Espen går hjemme store deler av uken har han ikke fått skrevet ned mange ordene på bloggen, vi vil nå ta dette til etteretning og vurdere å ta ifra ham admin. rettighetene hvis han ikke viser forbedring! Djucie stuff skal bli anda, har hele helgen for meg selv i leiligheten, så nå skal det rotes i alle de andres saker for å få frem noen skitne hendelser som vi kan blogge om:)
Vi har forresten ikke etablert noen yatzyclub enda, til tross for det holdes det et høyt nivå. Vi spiller selvsagt ikke bunden, det er for de som ikke skjønner spillet.